Poziv za učešće na forumu „CCEEC Business and City Cooperation Forum“, Mostar, 09. april 2019. godine

Informišemo Vas da Kineska komora za međunarodnu trgovinu (CCOIC) i Kinesko vijeće za promociju međunarodne trgovine (CCPIT), uz podršku Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, organizuju poslovni forum pod nazivom „China and Central and Eastern Europe Countries Business and City Cooperation Forum“, 09. april 2019. godine, u Mostaru, a pod okriljem 22. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru (09 – 13.04.2019. godine).

„China and Central and Eastern Europe Countries Business and City Cooperation Forum“ će se održati u Konferencijskoj dvorani u Hali 1, na 2. spratu, sa početkom u 16h.

Cilj foruma je dalje jačanje ekonomskih odnosa Kine i zemalja članica Inicijative 16+1, promocija trgovinskih i investicionih prilika, te sektora sa najviše potencijala za buduću saradnju BiH i ostalih zemalja Centralne i Istočne Evrope sa Kinom.

Posebno ističemo da će posle plenarnog dijela foruma biti organizovani B2B sastanci predstavnika kineskih kompanija (oko 100) i kompanija zemalja članica Inicijative 16+1, te ovom prilikom pozivamo sve bh kompanije zainteresovane za saradnju sa kineskim privrednicima da uzmu učešće na forumu i povežu se sa kineskim kompanijama. Potvrdu učešća možete dostaviti najkasnije do petka 05. aprila 2019. godine, na e-mail adresu: ivana.knezevic@komorabih.ba.

Ove godine Kina učestvuje na 22. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru kao zemlja partner. Na nacionalnom paviljonu od preko 2.000 m2 će biti predstavljeno oko 50 kineskih kompanija i prisutno oko 200 predstavnika kineskih kompanija, koji će učestvovati na forumu i ostalim događajima u okviru sajma.

Napominjemo da je zvanični jezik na forumu engleski jezik.

Prilog:
Preliminarni program
Lista kineskih kompanija