Poziv za učešće na Okruglom stolu „Unapređenje ekonomske saradnje BiH i Češke Republike“

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Ambasadom Češke Republike u Sarajevu i Češkom privrednom komorom, a u okviru zvanične posjete Bosni i Hercegovini ministra inostranih poslova Češke Republike, g. Tomaša Petričeka, organizuje Okrugli sto na temu „Unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Češke Republike“.

Okrugli sto će se održati 11. juna 2019. godine u prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH (Branislava Đurđeva 10, 71000 Sarajevo), sa početkom registracije učesnika u 9:30 h.

Na okruglom stolu će govoriti predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, podpredsjednik Češke privredne komore, resorni ministri iz BiH i Češke Republike. Predstavnici Agencije za unapređenje stranih ulaganja u BiH će održati prezentaciju na temu investicionih prilika u BiH.

U okviru događaju su planirani i bilateralni sastanci čeških i bosanskohercegovačkih privrednika.

Cilj okruglog stola je unapređenje privredne saradnje dvije zemlje, u pogledu vanjskotrgovinske razmjene i zajedničkih ulaganja, putem direktnog povezivanja privrednika i promocije investicionih prilika.

Ovom prilikom pozivamo bh. privrednike koji su zainteresovane za sastanke sa češkim privrednicima (Profili kompanija u prilogu) da se pridruže skupu, te dostave popunjen prijavni obrazac najkasnije do ponedeljka  10.06.2019. godine na e-mail: ivana.knezevic@komorabih.ba. Kontakt osoba je Ivana Knezević (tel: 033 566 237).

Profili čeških kompanija 

Prijava učešća

Preliminarni program